CORNET

TAPBIER – CORNET is een zwaar blond Belgisch bier met een alcoholpercentage van 8,5%, dat met vers eikenhout gebrouwen wordt. Tijdens het brouwproces worden er eikenhoutsnippers toegevoegd. Dit zorgt voor een unieke smaakbeleving die de balans bewaart tussen de fruitigheid van de gist en de vanille-zoetheid van het hout. De toevoeging van houtsnippers is geïnspireerd op de traditionele bewaarmethode van het blonde bier in eikenhouten vaatjes. Het is een speciaalbier van hoge gisting. CORNET is ontstaan in brouwerij De Hoorn in Steenhuffel.

glas CORNETKasteel Diepensteyn

Het verhaal van CORNET begint in de 17de eeuw bij Theodoor CORNET. Hij was in die tijd herbergier van Afspanning DE HOORN in Steenhuffel. Daar brouwde hij in 1686 een exclusief bier in opdracht van de Graaf van Maldeghem van kasteel Diepensteyn, dat op eikenhouten vaatjes rijpte in het kasteel. Dit bewaarbier werd toen alleen gedronken door de graaf en zijn gasten tijdens speciale gelegenheden.

Geïnspireerd door dit verhaal, gingen de brouwers van Brouwerij DE HOORN aan de slag om een zwaar blond bier te maken met een unieke maar subtiele houttoets. Het bier werd genoemd naar de eerste brouwer ervan, CORNET. Op het etiket prijkt Ridder Salomon Van Maldeghem, een voorvader van de graaf van Maldeghem, die uitblonk in heldhaftigheid en hoffelijkheid. Het is te zijner ere dat dit speciaalbier gebrouwen wordt.

Eikenhout

De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een smaak die kenmerkend is voor CORNET. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak van CORNET, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.

CORNET is vanaf nu verkrijgbaar van de tap in ’t Hof. Oftewel; goesting in De Hofhouding. Komt allen proeven die Hoffelijke Ridder!

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden