Duvel Moortgat

FLES BIER – Duvel heeft een frisse en licht fruitige smaak. Een droog aroma, wel gehopt. En met een licht bittere nasmaak. Door zijn subtiele bitterkracht en verfijnd aroma neemt Duvel een unieke plaats in binnen de rijke Belgische biertraditie. Het bier hergist na de botteling gedurende een 2 weken in de warme kelders van de brouwerij. Tenslotte wordt het bier gedurende 6 weken gekoeld in de koude kelders. Deze extra lange rijpingsperiode is uniek en draagt bij tot de verfijnde smaak en het zuivere aroma van Duvel.

duvel-glas-en-flesGemoute gerst

Gerst is het belangrijkste ingrediënt van Duvel. Gemoute gerst  wordt tot kiemen gebracht en zetmeel breekt af tot suikers. Deze suikermassa heet wort. In een volgende stap wordt de wort gekookt. Het bier krijgt zijn typische bitterheid door de toevoeging van verschillende aromatische hopsoorten uit Slovenië en Tsjechië. Nadien zorgt een centrifuge ervoor dat alle hopresten verdwijnen.

Duvel is een 100% zuiver en natuurlijk bier, zonder additieven of bewaarmiddelen. En dat verschil proeft u onmiddellijk. Zijn verrassend hoog alcoholvolume (8,5%), enorme schuimkraag, delicate pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt Duvel van de andere Belgische bieren.

Historie

De brouwerij Moortgat is opgericht in 1871 door Jan-Leonard Moortgat en zijn vrouw Maria de Bock. Oorspronkelijk kreeg het bier de naam Victory Ale. Schoenmaker Van De Wouver omschreef het bier als ‘een echte Duvel”. In 1923 werd het bier onder deze naam op de markt gebracht. De uitdagende naam van dit bier zette heel veel mensen aan het denken in het Katholiek Vlaanderen. De productie begon traag, maar in de jaren ’70 kreeg het bier dankzij een sterke marketing strategie meer succes. Sindsdien is Duvel bier niet meer weg te denken.

Filmpje

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden