Hertog Jan Pilsener

TAPBIER – Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk. Deze pilsner wordt vandaag de dag nog steeds volgens het oude ambacht gebrouwen uit natuurzuiver water, zorgvuldig geselecteerde granen, biergist en Saazer-hop. De namen van de bieren van Hertog Jan ontlenen zich aan aan Hertog Jan I van Brabant en Limburg uit de tweede helft van de 13e eeuw.

Hertog Jan

HertogJan (1e) stond bekend als een echte levensgenieter, hij was een veldheer die zich graag en met groot regelmaat rijk liet onthalen op de grote Brabantse abdijen. De tafels werden overdadig gevuld en een grote kan bier mocht dan ook niet ontbreken. De brouwers verheffen Hertog Jan dan ook hoog in de vaandel en zodoende wordt hij nog altijd afgebeeld met een bierpul in zijn hand.

De Vriendenkring

Vier bevriende brouwers besluiten de handen ineen te slaan en samen Stoombierbrouwerij de Vriendenkring op te richten. De brouwers weten zich verbonden door hun passie voor bier. De Vriendenkring wordt een groot succes. Al gauw wordt het naar andere delen van Nederland ‘geëxporteerd’. Wat ooit begon met vier vrienden met een passie is nu een springlevend merk. Het gaat nog altijd maar om één ding: het brouwen van het beste bier.

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden