La Chouffe

FLES BIER – La Chouffe is een Belgisch blond bier dat voor het eerst in 1982 door de zwagers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts werd gebrouwen. Het begon als een hobby, die geleidelijk uitgroeide tot de brouwerij/stokerij en taverne Brasserie d’Achouffe. In het hart van de Belgische Ardennen ligt Brasserie d’Achouffe. Dit magische bier krijgt door toevoeging van koriander en hop een zacht frisse en fruitige smaak.

La Chouffe uit een flesjeKabouterbier

La Chouffe, ook wel bekend als ‘Kabouterbier’, is een sprookjesachtig ongefilterd zwaar blond bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Het verhaal gaat dat in deze kleine brouwerij dappere kabouters unieke speciaalbieren brouwen, zoals de blonde La Chouffe. De smaaksensatie die La Chouffe teweeg brengt kan het best worden beschreven als zoetig, kruidig en licht bitter, niet ongelijk aan een ‘echte’ tripel. Kortom: een aanrader voor de echte bierliefhebber! Proef La Chouffe, dan geloof je vanzelf dat kabouters echt bestaan…

Duvel Moortgat

Sedert 2006 is deze volledig in handen van de brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk. La Chouffe was behalve op vat lange tijd alleen in grote flessen van 75 centiliter en 1,5 liter verkrijgbaar, maar sinds mei 2009 wordt het bier ook in flesjes van 33 centiliter gebotteld. De brouwer beveelt aan La Chouffe in De Hofhouding te drinken bij een temperatuur van 4 tot 10°C.

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden