Lost in Spice

TAPBIER – Er is een nieuw permanent bier van Stadsbrouwerij De Koninck op de markt gekomen. Lost in Spice. Dit fris, kruidig blond bier dat afgelopen zomer al eens te proeven was als testbrouwsel 04 is lekker ‘dry spiced’. Daardoor zeer goed door drinkbaar met een voor blond bier bijzonder laag alcoholpercentage van 5,2%.

Van bolle fles naar verse tap

Na een pittige periode te hebben geschonken vanuit de fles gaan we vanaf nu een flinke stap voorwaarts. Lost In Spice komt namelijk ‘as we speak’ bij De Hofhouding uit de kraan! De tapkraan wel te verstaan. En was Lost al zalig; met ‘die blonde van De Koninck’ van het vat gaan vanaf nu al uw emotionele smaakpupillen helemaal los. Man, man, man; wat is dat lekker!

Brouwerij De Koninck

De brouwers bij De Koninck experimenteren erop los. Het resultaat daarvan zijn niet enkel Triple d’Anvers, het Bolleke De Koninck en Wild Jo, maar ook éénmalige testbrouwsels in allerlei kleuren, geuren, smaken en stijlen. Deze testbrouwsels vloeien – zolang de voorraad strekt – uit de tap in verschillende cafés in België en Nederland. In het voorjaar van 2015 kregen de bieren van De Koninck  een nieuwe telg : Wild Jo, een blond speciaalbier met wilde gist.

Niet veel later, in mei 2015 zag het  eerste testbrouwsel het licht: de Imperial Red Ale. Gevolgd door Russian Imperial Stout (oktober 2015), Pierre’s Bock (maart 2016) en Lost in Spice (juli 2016). In november 2016 was het de beurt aan brouwsel 05, ‘Bier van A’ en in februari 2017 brouwden Sven Dekleermaeker en Jitsk ‘Mint the Chocolate’.

Lost in Spice

Eén voor één bieren met een hoekje af. Op de website van De Koninck kunnen fans aangeven wat ze van elk testbrouwsel vinden. En wat bleek? Lost in Spice, het vierde testbrouwsel dat in juli 2016 werd gelanceerd, sloeg zó aan bij het publiek dat de stadsbrouwerij het bier permanent op de markt brengt.

Of de brouwers van De Koninck, écht lost in space…euh spice waren, toen ze aan het brouwen sloegen, weten we niet.. . Feit is dat ze hun favoriete kruiden en fruit in de hop gun staken: gember en kardemom. In de brouwketel werden koriander, sinaasappelschil en citroen toegevoegd. Het resultaat: Een fris en kruidig craft bier. Het Lost in Spice bier wordt niet alleen gepresenteerd in een funky flesje maar nu dus ook vers in het kekke glas; zo uit het vat. Lost in Spice zal het Bolleke, Triple d’Anvers en Wild Jo vervoegen en dit fris blond craft bier is vanaf half augustus dus ook van het vat beschikbaar in De Hofhouding.

Bierinfo

Bier: Dry spiced bier met kardemom, gember, sinaasappelschil, citroen en koriander
Uitzicht : Verfrissend blond
Mout : Gerstemout en tarwemout
Hop : Hallertau en Saaz
Aroma : Kruidig en verfrissend met fruitige citrustoetsen en een pittige nasmaak
Alcohol : 5,2%

Filmpje

Terug naar het bierdossier
ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden