Maneblusser

FLES BIER – Brouwerij Het Anker besloot voor de Mechelaars een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen, dat toch voldoende pit in zich heeft om met volle teugen van te genieten. Er werd gekozen voor de Maneblusser: een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting.

Maneblusser fles en glasBijnaam voor de Mechelaars

De naam “Maneblusser” verwijst naar de bijnaam van de Mechelaars: maneblussers. Deze naam gaat terug op een legende volgens dewelke een dronkaard in de nacht van 27 op 28 januari 1687 de volle maan achter de Sint-Romboutstoren zag en dacht dat die brandde. Hij sloeg alarm en de Mechelaars kwamen ijlings blussen, tot ze op de toren merkten dat het vals alarm was. En sindsdien zullen de Mechelaars voor altijd “de Maneblussers” blijven.

Fris karakter

Maneblusser is een blond bier met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting met hergisting op de fles. Maneblusser is het lichtblonde Mechels stadsbier dat wordt gebrouwen voor alle Maneblussers ter wereld: zij die houden van gezelligheid, feest en lekker bier. Dit speciaalbier heeft een uitgesproken fris karakter, met voldoende pit om met volle teugen van te genieten.

Op het etiket van het bier stond tot 2013 de Sint-Romboutstoren. In 2013 werd het etiket vernieuwd. Sindsdien staat er een brandweerman op met een emmer met flesjes bier in de ene hand en in de andere hand een glas bier.

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden