Mort Subite

FLES BIER – Dit is wat elke kleine kriek wil worden als ze groot is! Deze zoetste Kriek Lambic van de familie is een blend van jonge Lambic voor de zottigheid, 1 jaar oude Lambic boordevol verse krieken voor de frisheid en 3 jaar oude Lambic voor de nodige ervaring en die typische lichtzure toets.

mort-subite-glas-en-flesLambic bier

Een bier gebrouwen met respect voor de natuur en het authentieke karakter van de ingrediënten. Ervaar de fruitige en pure smaak van een authentiek Lambic-bier.
Mort Subite is heerlijk om drinken op een zomers terras, voor een avondje stappen of om te relaxen en zich te ontspannen onder vrienden. Dankzij ons uitgebreid gamma kunt u voor een complexere en meer authentieke smaak gaan of dus voor een uitgesproken fruitige smaak kiezen. Het ideale bier om in familieverband of met vrienden te drinken.
Mort Subite Kriek wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic langzaam gerijpt op eikenhouten vaten waaraan heerlijke verse krieken zijn toegevoegd. Dit geeft het artisanale bier zijn unieke kriekensmaak. Een dominante kersensmaak met veel zuurheid in het begin. Het bier is licht zoet en bevat een licht kruidige gistsmaak. de nasmaak is een zoete kersensmaak die licht zuur is.

Brouwerij Mort Subite

De brouwerij werd op het eind van de 17e-eeuw uitgebouwd door Joris Van der Hasselt en later door de verwante familie De Keersmaeker. De brouwerij ontwikkelde zich en ging zich na verloop van tijd specialiseren in het produceren van geuzebier onder de naam Mort Subite.
De naam  ‘Mort Subite’ verwijst naar een dobbelspel dat vaak werd gespeeld in een Brussels café. De verliezer bij dit Pitjesbak-spel werd de ‘mort’ genoemd. Als het spel moest plaatsruimen voor het werk, beëindigden de gasten het spel met een laatste worp: ‘Mort Subite’.
De brouwerij behoort tot het selecte gezelschap van brouwerijen dat op artisanale wijze geuze produceert.

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden