Super Cadix

FLES BIER – Sinds een aantal maanden vloeit er een nieuw bier uit de ketels van de Antwerpse Brouw Compagnie (ABC). De stadsbrouwerij is bekend van het Seefbier. De nieuwe brouwzaal is gevestigd in het Noorderpershuis, een beschermd industrieel monument op het Eilandje in de Cadix wijk in Antwerpen.

Super Cadix“Dat is ons grote geluk geweest, want het was verre van evident om in hartje Antwerpen nog een locatie te vinden die voor deze functie gebruikt mag worden” zegt Bierbrouwer Van Dyck. “We zijn bovendien wel klein en onafhankelijk, maar geen microbrouwerij”. “Er moesten grote installaties kunnen staan en we moeten bereikbaar zijn voor vrachtwagens.”

Super Cadix

Met de opening was de tijd rijp voor een derde bier (naast Seefbier en Bootjesbier) uit de brouwerij van Seef. Met SUPER Cadix krijgt de Cadix wijk haar eerste eigen bier, het speciale Crowdfundersbier dat speciaal voor de crowdfunders werd gebrouwen als dank voor hun steun bij de uitbouw van de brouwerij.

Super Cadix is een speciaalbier van lage gisting (eerste lage gistingsbier van Antwerpen). Simultaan gegist met 2 giststammen. Gelaagd gehopt maat Super Cadix een smaakbom van 5,6 % alcohol.

Kom deze nieuwe Antwerpse rakker vanaf volgende week proeven op ons zonovergoten terras!

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden