Texels Bockbier

TAPBIER – Nederlands lekkerste bockbier komt van ‘Overzee’. Bock van de Texelse Bierbrouwerij: herfstbockbier, veelvuldig onderscheiden als het lekkerste en beste van Nederland. Wanneer de dagen korter worden en de bomen op het eiland kleuren naar rood en goud, dan verheugt zich iedere liefhebber: het is weer tijd voor Bock.

bockbier-glasHerfstbier

Texels Bockbier is een seizoensbier van hoge gisting. De brouwers gebruiken uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals Texelse gerstemout, hop en gist. Texels Bock wordt lang gelagerd. Door deze periode van totale rust in het rijpingsproces, wordt de smaak van het bier verdiept en geïntensiveerd. De robijnrode kleur en de typische karamelsmaak van Texels Bockbier zijn een gevolg van het roosteren van de gerstemout. Daarnaast geven speciaal geselecteerde hopsoorten dit bijzondere bier zijn aangename afdronk. Texels Bockbier is een ongefilterd bier dat nagist op de fles. Het kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig en bevat veel vitamine B. Texels Bock heeft een alcoholpercentage van 7% en komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 8 graden Celsius. Texels Bock is alleen in de herfst verkrijgbaar.

Texels Bock, een prijswinnend bockbier

De jury-experts van de Dutch Beer Challenge bekroonden Texels Bock in maart 2015 met zilver in de categorie ‘Bock/Dubbelbock’. In november 2015 was het hoogste podium voor Texels Bock: Goud tijdens de Brussel Beer Challenge. En vorig jaar tijdens de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland 2016’ werd Texels Bock beloond met een eervolle tweede plaats.  Al eerder gooide Texels Bock hoge ogen tijdens de verkiezingen voor Lekkerste en beste Bockbier van Nederland. Beste bockbier van Nederland in 2010 en 2011. Lekkerste bockbier van Nederland in 2009, 2011 en 2012.

Texels Bock is een ongefilterd herfstbier van hoge gisting. Het heeft een dieprode kleur en typische karamelsmaak doordat de brouwers gebruik maken van geroosterd gerstemout. De speciale hopsoorten geven een aangenaam ‘bittertje’ in de afdronk. Het kleine beetje gist onderin het vat maakt het bier extra romig.

Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is gevestigd op Texel vlakbij de haven van Oudeschild. De “Texelse” brouwt op ambachtelijke wijze verschillende typen speciaalbier. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ingrediënten die op het eiland worden verbouwd zoals bijvoorbeeld Texelse gerst en tarwe. Het meest bekende bier van de Texelse Bierbrouwerij is Skuumkoppe. Dit is het eerste in Nederland gebrouwen donker witbier en wordt inmiddels ook op de “vaste wal” steeds populairder. De bieren van de Texelse Bierbrouwerij kenmerken zich door een zachte, romige, zeer toegankelijke en karakteristieke smaak.

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden