Texels Skuumkoppe

TAPBIER – Texels Skuumkoppe is het eerste ambachtelijk gebrouwen donker tarwebier van hoge gisting in Nederland. De brouwmeester gebruikt alleen natuurlijke grondstoffen, zoals gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen gezuiverd water. Er worden geen kruiden toegevoegd.

Glas Texels SkuumkoppeSpeciaalbier Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe is een ongefilterd bier met 6% vol.alc. dat nagist in het fust. Dit kleine beetje gist onderin het fust maakt het bier extra romig van smaak. De trots van Texels, tarwebier waaraan diverse hopsoorten en de karakteristieke bovengisting een vollere smaak geven dan aan ander witbier. Donker witbier: het dankt zijn naam aan de witte koppen op de golven van de ruige zee. Golven die ons eiland omspoelen: dag in dag uit, het hele jaar door. Skuumkoppe is dan ook een bier voor elk seizoen.

Nagisting op fles en ongefilterd, met een beetje gist om het extra gul te laten smaken. Hier hoeft geen schijfje citroen bij. Puur, robuust, recht door zee: bier als Texel zelf. Het is een echte dorstlesser en is het lekkerst op een temperatuur van 6º C.

Texelse Bierbrouwerij

In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met naast vakmanschap alleen duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Texels Skuumkoppe kan ’s zomers én ’s winters gedronken worden en komt het best tot zijn recht in het robuuste Skuumkoppeglas.

Terug naar het bierdossier

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden