België is een Vedett terras armer

2011 – Een jaar lopen zoeken op de Belgische marktplaatspagina’s en toen opeens kwamen we h’m tegen. Een origineel Brussels Vedett terras.
Dat was h’m. Zomaar uit het niets. En dan ook nog de originele allereerste stoelen en prachtige bijbehorende bistrotafeltjes. Gelijk mailen of het terras er nog was. En ja hoor, We moesten er echt naar komen kijken. Dat lieten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

Op naar België

Maar goed, zo vlakbij Gent is niet even om de hoek. Dus meteen een grote auto regelen. Bellen voor een afspraak (u belt voor de stoelekes en tafelkes?) en wij zaterdagochtend op pad naar het altijd zo Belgisch België. En daar stonden ze. Onder een meter stof maar we zagen het direct. Die horen op het mooiste terras van de regio! De deal was dan ook snel beklonken en het grote laden kon beginnen. Want hoe krijg je 25 terrasstoelen en 6 tafeltjes in een Multipla? De legpuzzel was compleet; maar de Fiat bood uitkomst en na veel passen en meten kon zelfs de achterklep normaal dicht.

Vedett terras

Alvoren ons weer terug te begeven natuurlijk nog even langs een frietkot voor overheerlijke Belgische patattekes om daarna voldaan de terugreis te aanvaarden. Bij De Hofhouding aangekomen waren de hofdames door het dolle heen bij het zien van zo veel moois.
De rest is nog toekomst en laat zich raden. Want eerst moet het gehele Vedett terras in de revisie om ze daarna in te zetten bij de grotere evenementen zoals Jazz in Buren bijvoorbeeld.

Klik op de fotoreeks hieronder en beleef het volledige verhaal in mooie plaatjes. U kunt door de foto’s heen bladeren door op de pijltjestoetsen van uw toetsenbord te klikken.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden