Blauwe wijn – de terrashit van 2016

Augustus 2016 – Het kon niet uitblijven. De zomerhit van 2016 op het zonovergoten terras van De Hofhouding. Een frisse heerlijk doordrinkbare blauwe sprankelende wijn. Die moet je gedronken hebben!

Blauwe wijn

Maar welke moeten we dan serveren? Door het bos van blauwe wijnen zagen we bijna de juiste wijn niet meer, maar het is gelukt. Was wel even keuren, proeven en nog eens proeven maar alee; een kniesoor die daar op let. En we zijn bikkeltjes natuurlijk als het om proeven gaat! Hoe dan ook. Onze keuze is gevallen op een hele mooie mousserende blauwe wijn van de moscato druif. Don Luciano Chadon-luciano-flesrmat Blue Moscato Sparkling. Een frisse goed doordrinkbare blauwe wijn uit Spanje van het wijnhuis J. Garcia Carrion La Mancha.

Exotische fruitsalade

De ‘Blue Moscato’ van Don Luciano La Mancha is een Spaanse wijn gemaakt van de muskaatdruif, dezelfde druif die bij ons op de fruitschaal ligt. Naast de kleur van deze mousserende wijn zit de inhoud ook vol verrassingen. Een geur van rozenblaadjes en lychee vliegt je bij het openen tegemoet. Gevolgd door een intense, lichtzoete smaak van abrikoos en meloen. Een beetje als een exotische fruitsalade dus. Maar dan uit een fles. Met bubbels. En blauw. En maar 7% alcohol.

Experimentele wijngaard

La Mancha is een van de grootste wijngaarden in de wereld. 50% van de wijngaarden in Spanje behoort hen toe. In deze regio vind je J. Garcia Carrion . Een wijnhuis die experimenteert met druivensoorten voor onderzoek en ontwikkeling. Het wijnhuis produceert jaarlijks 100 miljoen liter wijn.

We hebben h’m lekker koud staan en serveren tussen 5-7 graden met of zonder ijs! Het is weer genieten op het terras van De Hofhouding.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden