Buren is een boomgaard rijker

2013 – Buren heeft er een boomgaard bij. En wat voor één! Een ouderwetse hoogstam fruitboomgaard. Waar nog alle bomen door elkaar staan.

Waar zie je dat nog een boomgaard met alleen maar verschillende bomen. Een vanalles wat fruitbos. Met alleen maar hoogstam fruitbomen. Kunnen we over een paar jaar een schommel in de boom hangen. En een hut bouwen. Dat is nog eens langgeleden. En wat dacht u van picknicken of dineren met z’n allen ’s avonds aan lange tafels met uitkijk op de molen en de kerk.
In de zomer de schaduw van de takken zoeken en dat het dan schemer wordt en dat dan de priklampjes aangaan. We zien het weer helemaal voor ons; maar zover zijn we nog niet.

Te gekke bomen

Eerst maar eens prepareren dat (toekomstige) fruitdomein. Want we spraken altijd wel van een boomgaard maar met tweeenhalve boom hield het echt op. OK, het heeft even moeten duren maar nu gaat het hard. Want na het egaliseren worden er nu daadwerkelijk heuse echte hoogstam appelbomen geplaatst. Met de meest exotische namen.
We noemen de Yellow, de Rode van Boskoop maar ook de Schone van Boskoop. En niet te vergeten de Cox Lemoen. En kent u de Otterleek nog. En de Bramley Seedling. Te veel, te gekke bomen om op te noemen. Maar leuk is het wel. Nu moet de grond gaan zetten. Tot rust komen zeg maar. Waarna we over twee weken gras gaan zaaien. Wordt dus vervolgd!

U kunt alvast wel genieten van onderstaande fotoreportage (klik op één van de foto’s, waarna u met uw pijltjestoetsen door de foto’s heen kunt wandelen).

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden