Welkom in Buren

In het vestingstadje Buren waant u zich in vroegere tijden. Het monumentale en daardoor beschermde stadsgezicht, zijn rijkdom aan historische gebouwen op loopafstand. Er is eigenlijk van alles: stadsmuren en wallen, grachten, een prachtige kerk met een even mooie toren, een raadhuis, een waag, een poortgebouw en een weeshuis, een synagoge, muurhuizen, geschenkenhuizen en leuke “snuffelwinkeltjes”, restaurants, stadspompen, oude kanonnen, de molen “De Prins van Oranje” en natuurlijk heeft Buren tegenwoordig zijn eigen hofhouding.

Wandelen in Buren

Buren is het beste te voet te verkennen. Alle bezienswaardigheden zijn op korte loopafstand en doorgaand verkeer is er niet. Dit maakt Buren bij uitstek geschikt voor een rustige stadswandeling. En na zo’n wandeling komt u bij ons even uitrusten en napraten aan de grote leestafel. In Buren is van alles te doen en te zien: maak bijvoorbeeld eens een stadswandeling door dit mooie oranjestadje. Een stadsgids vertelt u alles over de bezienswaardigheden. Andere aanraders zijn Museum Buren & Oranje, de Sint Lambertuskerk en het Museum van de Koninklijke Marechaussee.

Voor een leuke speurwandeling door de binnenstad van Buren klik hier! En voor een stadswandeling (zonder gids) kijk op BurenStad.nl.

Oranjestad

Van de oude stadspoorten is er nog één bewaard gebleven, van het oude kasteel bestaan helaas nog alleen de fundamenten. De historie van de stad is nauw verbonden met de historie van ons koningshuis en Buren wordt daarom ook wel “Oranjestad”genoemd. De historie begint met het huwelijk van Willem van Oranje en Anna van Buren in 1551. Koning Willem Alexander is nog steeds Graaf van Buren en reed in 1986 de elfstedentocht onder de naam W.A. van Buren.

De foto hierboven laat de stadswallen goed zien en de rivier ervoor, de Korne. Ook de fraaie kerktoren is nog juist tussen de bomen zichtbaar. Wilt u meer te weten komen over Buren en zijn bezienswaardigheden en activiteiten? Neem dan eens een kijkje op onze stadswebsite www.burenstad.nl.

© 2020 Restaurant de Hofhouding