Chateau voor Buren

Augustus 2018 – Liefhebber van wijn? Dan is een bezoek aan wijnstad Buren en het Wijnfestival Chateau voor Buren een must. Kom zondag 26 augustus aanstaande naar het pittoreske Buren in de Betuwe en geniet van een super wijnaanbod. Laat je informeren bij de VINOdesk, proef aan de stands en geniet in Franse sferen op het Wijnplein van de optredende muzikanten of op het Culinairplein bij De Hofhouding van de gerechten bereid door koks van lokale restaurants.

Proeven aan de kraam

Net als bij de vorige edities verwachten wij meer dan 3.000 liefhebbers uit het hele land. De bezoekers ontvangen bij de verschillende entreepunten een limited edition proefglas, een programmaboekje en een Chateau voor Buren draagtas waarin wijnaankopen gemakkelijk meegenomen kunnen worden. Het programmaboekje staat vol informatie en tevens kunnen daarin proefnotities worden gekoppeld aan het wijnaanbod.

Wijnplein

Zin in iets speciaals? Bezoek het vernieuwde wijnplein waar nu ook de VINOdesk te vinden is. U kunt daar in gesprek met onze vinologen en je inschrijven voor één van onze workshops zoals bijvoorbeeld het sabreren van je eigen bubbels. En wat te denken van een masterclass Zuid-Afrikaanse wijnen? Kijk op www.chateauvoorburen.nl voor nadere informatie over de workshops.

Culinairplein

En breng natuurlijk ook een bezoekje aan het Culinairplein. Een door Vedett prachtig ingerichte boomgaard naast het terras van De Hofhouding met de heerlijkste gerechtjes verzorgt door Restaurant De Prins uit Buren en Restaurant Het Heerenlogement uit Beusichem. Wij schenken verrukkelijke wijnen van Julianenhof uit het Roter Hang gebied. Der Roter Hang is een zeer oud wijngebied met een unieke ligging op de oostelijke hellingen van de Rijn bij Nierstein in RheinHessen. De combinatie van ligging, veel zon, het water van de Rijn en de mineralen in de rotsige bodem bepalen de smaak van de Riesling wijnen. Deze hoogstaande wijnen worden geïnporteerd door Europe Wines.

Ga tenslotte, na een heerlijke middag, huiswaarts met een goed gevoel en een aantal wijntjes om verder na te genieten. Wijn is immers passie! Geen zin om tot 26 augustus te wachten? Onze speciale lustrumwijn “Chateau Buren – Johanniter”, een heerlijke terraswijn, is weer verkrijgbaar bij Grand Café De Hofhouding en andere wijnverkooppunten in de hele Gemeente Buren.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden