Herbestrating Buitenhuizenpoort

November 2016 – We hebben er even op moeten wachten maar vanaf maandag 24 oktober ging de Buitenhuizenpoort toch echt op de schop. Nadat de bewoners vorig jaar werden verblijd met een spik splinter nieuwe riolering is het nu de beurt aan de bestrating. De Buitenhuizenpoort krijgt een geheel nieuw wegdek vanaf de poort tot aan de Dreef.

Nieuwe bestrating

Aannemersbedrijf Gebroeders de Ronde uit Beusichem neemt de klus op zich en zorgt dat het werk voor Buren bij Kaarslicht weer klaar is. Zoals de kaart hierboven laat zien zal het werk worden verricht in een viertal fases. Waarbij tijdens de eerste drie fases (1a tot en met 1c) van 24 oktober tot 22 november De Hofhouding alleen vanuit de Dreef nog te benaderen is en tijdens de laatste fase (fase 2) van 23 november tot 2 december juist alleen weer vanuit de dan vernieuwde Buitenhuizenpoort.

De vernieuwde Buitenhuizenpoort gaat er overigens prachtig uitzien met nieuwe klinkers van Wienerberger en vier nieuwe lantarenpalen met nostalgische armaturen. En wat ook lekker is? De inritconstructie bij de Dreef mag na overleg met Provincie worden aangepast. Er komen langere inritblokken die minder steil zijn.

Bereikbaarheid

Al met al hebben we enige overlast maar blijft De Hofhouding toch goed bereikbaar!

Van    24-10 tot 22-11    alleen bereikbaar via de Dreef
Van    23-11 tot 02-12    alleen bereikbaar via de Buitenhuizenpoort

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden