Hofke Bier – het bier van Buren

 

Buren heeft zijn eigen pils ‘Hofke Bier’. Na een lange periode van voorbereiden, onderzoeken, voorproeven, doortasten, finetuning en afromen is het dan zover. Hofke Bier is een feit!

En Hofke Bier is niet zomaar een bier. We zijn dan ook zeker niet over een nacht ijs gegaan. Neen, we praten hier over een voortraject van 6 maanden. Waarmee onze keuze is gevallen op een blond gepasteuriseerd pils. Het heeft een mooie, smeuïge schuimkraag wanneer hij vakkundig wordt geschonken in een zuiver, goed ontvet glas. De geur heeft een frisse hoptoets en een mooie ingehouden bitterheid.

hofke bier pils van de tapHuyghe Brouwerij

Hofke Bier wordt gebrouwen volgens eigen recept in de Huyghe Brouwerij te Melle in België. Bij het brouwproces worden uitsluitend hoogwaardige mouten en gersten gebruikt. Het gistingsproces vindt plaats in gesloten fermentatie tanks. Na een gisting van ongeveer 10 dagen wordt het typische smaakpalet van ons Hofke Bier bepaald. Achtereenvolgens wordt het jonge bier afgekoeld naar 4 graden Celsius en maakt het een rijpingsperiode door van minstens 3 weken.

Na filtering en pasteurisatie wordt het bier afgevuld. Het brouwproces wordt onder constante controle uitgevoerd ter bewaking. Daarnaast controleert de Meesterbrouwer zelf ook nog eens elke productie op de eisen die de brouwerij aan dit product stelt. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt voor het maken van ons lekkere pils. Gerstemout, maisgries, fijne hopsoorten en water vormen samen de basis.

Vers pils van de tap

En dan is Hofke Bier klaar voor de tap! Een lekker fris bier dat gemakkelijk wegdrinkt in een gemoedelijke omgeving. Want Hofke Bier is niet alleen uniek in zijn soort. Neen, wat Hofke Bier mede zo bijzonder maakt is dat HB alleen bij Grand Café De Hofhouding verkrijgbaar is en wel in het even zo eigentijdse glas. Inclusief perfecte grip maakt een glas vers getapt Hofke Bier een feestje los bij de echte bierdrinker. Hofke Bier is een blonde pils met een alcoholpercentage van 5 %.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden