Officieel ANWB Fietsservicepunt

Grote kans dat Grand Café De Hofhouding aankomende zomer nog meer aanloop krijgt dan vorig seizoen. Sinds kort is De Hofhouding namelijk ook ANWB Fietsservicepunt.

Leden van deze overbekende verkeers-, vervoers- en hulporganisatie kunnen voortaan bij De Hofhouding terecht voor reparaties aan hun rijwielen. Niet dat de mensen van De Hofhouding plotseling mecaniciens zijn geworden, maar ze beheren wel de toolbox waarin alles zit wat ANWB leden met pech onderweg nodig kunnen hebben. Om goed onder de aandacht te brengen dat De Hofhouding een ANWB fietsservicepunt is, heeft men, met toestemming van de gemeente, aan de gevel een fraai bord bevestigd. Niet te missen voor passerende ANWB leden.

Omdat lekke banden nog altijd het meest voorkomende euvel vormen, zitten in de box voldoende bandenlichters, tubes lijm, de nodige plakkers, wat vellen schuurpapier en ventielslangetjes. “Pech krijgen met je fiets terwijl je net lekker een ritje maakt, is natuurlijk nooit leuk”, zegt Ludo Huising van De Hofhouding, “maar als je die pech bij ons komt verhelpen, kan het zomaar best leuk worden. Ons Grand Café staat immers garant voor heerlijke thee, koffie, Betuwse appeltaart en de lekkerste broodjes. “Ik moet nog zien of iemand die hier zijn band heeft gerepareerd, direct weer op de fiets stapt en verder zal rijden. Ik denk dat onze gastvrijheid veel passanten wat langer hier zal houden dan ze vooraf gepland hadden. Gezellig toch. Helemaal bij mooi weer. Lekker genieten op ons zonovergoten terras”.

Van oudsher is de ANWB belangenbehartiger van fietsers, inclusief hulpverlening aan gestrande fietsers. Deze oudste vorm van hulpverlening is ooit begonnen met de ANWB rijwielhulpkist, die nog steeds de basis vormt van de ANWB Fietsservicepunten.De fietsservicepunten staan verspreid door heel Nederland en zijn ook gekoppeld aan de routes uit de VVV/ANWB fietsrouteboekjes. Wanneer u weet welke route u gaat fietsen, kunt u vooraf zien of u tijdens uw fietstocht een fietsservicepunt tegenkomt.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden