Segafredo Zanetti – il vero espresso italiano

We moeten het er even met u over hebben. Want als het aan ons ligt komt de beste koffie nog altijd uit Italië.

En ja het is zo; smaken verschillen. Maar wat is de magie van de originele, authentieke Italiaanse koffie? Hoe ontstaat de smaakervaring die miljoenen koffieliefhebbers een stralende glimlach ontlokt? Het geheim ligt volgens ons in het harmonieuze samenspel van melangeren, branden en bereiden.
De zorgvuldige selectie van alleen de beste ruwe, groene koffiesoorten, de traditionele Venetiaanse kunst van het koffie branden en de toepassing van de modernste bereidingstechnieken, creëren een unieke kop koffie om van te genieten: Segafredo Zanetti – il vero espresso italiano.

Maar wat maakt Segafredo ‘de koffie van De Hofhouding’? Dat is een heel verhaal maar dan toch even in het kort:

kopje-segafredoLa Missione – De Missie
‘Let’s discover the world, the charm, the culture and te flavour of the authentic Italian Espresso, and spread all over the world our passion for the Espresso.’
Dat is onze drive. Wij leveren u dus niet alleen de beste kwaliteit Koffie. Wij hebben u veel meer te bieden. Advies, service en een sublieme bereiding van de perfecte authentieke Italiaanse Koffie. Deskundig en accuraat. Servizio e qualitá.

La Miscela – De Melange
Segafredo Zanetti is de enige koffiebrander ter wereld, die de kwaliteitscontrole van koffieplant tot de Espresso in het kopje van de klant in eigen beheer heeft. Segafredo Espresso bestaat uit een uitgekiende kwalitatief hoogwaardige melange van alleen de allerbeste Arabica en Robusta koffiebonen. Het volgens een oud Venetiaans recept langer en dieper branden vande melange geeft Segafredo de kenmerkende body en heerlijke smaak. Tipico e originale.

Il Macinadosatore – De Molen
Om de voortreffelijke smaak van een authentieke Italiaanse koffie te garanderen, dient de maalgraad van de molen zeer precies te worden ingesteld. Regelmatig controle van de molen, zorgt ervoor dat de Segafredo bonen constant even fijn gemalen worden. In combinatie met de juiste dosering is het juiste maalspectrum namelijk een belangrijke factor bij het ontstaan van de bekende cremelaag. Crema famoso.

La Macchina – De Machine
De espressomachine heeft een grote invloed op de kwaliteit van de door ons geserveerde koffie. Watertemperatuur, doorloopsnelheid en druk moeten correct en nauwkeurig zijn afgesteld. Het dagelijks schoonmaken van en het periodiek onderhoud aan de machine, zorgt ervoor dat deze in topconditie blijft. Alleen daarmee krijgt onze Segafredo koffie zijn bijzondere karakter en geurige aroma. Aroma Speciale.

La Mano – De Hand
Een optimale afstemming tussen melange, maalgraad van de molen, dosering van de gemalen koffie, hoeveelheid en temperatuur van het water vormen de basis voor een perfecte,authentieke Italiaanse koffie. Espresso perfetto.

Genoeg gepraat hierover. We nodigen u graag uit om te komen genieten van een echte Segafredo bij De Hofhouding. Wedden dat we gelijk hebben!

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden