Jazz in Buren

Augustus 2017 – Op 10 september 2017 is het weer Jazz in Buren geblazen. Met meerdere podia’s door de binnenstad van het pitoreske Buren wordt u verrast op de vrolijke jazzy klanken van verschillende Betuwse topformaties. En met als klap op de vuurpijl een superoptreden van Connie & Friends op het Vedett Podium bij De Hofhouding.

Royal Jazz Jam

Koninklijke klanken komen u tegemoet als u op 10 september 2017 het zonovergoten terras van De Hofhouding bezoekt. In onze Royal Jazz Jam reeks kondigen wij u met trots aan: Connie & Friends met de enige echte Connie van Koningsbrugge.

connieSamen met haar jazzfriends zorgt Connie voor een Hoffelijke Jazzy middag met vele bekende jazzsongs. Connie is jazzy, bluesy, zwoel en af en toe lekker uitbundig. Ze weet mensen echt te raken met lekkere rechttoe-rechtaan jazz, van swing tot latin, van ballads tot jazzwals.

Connie & Friends

Connie van Koningsbrugge: Ervaren zangeres die de zon achter de wolken vandaan zingt…Regionaal regelmatig te horen en te zien, ondermeer bij Jazz in Buren en Jazzy Tiel. Recent was Connie zangeres bij Joy Spring en Straight Hearted. Connie zingt jazz, pop, blues en latin. Ook maakt zij op verzoek teksten. Eerder trad zij op als duo, met combo’s en met bigband. In 2010 zong zij enkele nummers met Cor Bakker & Friends tijdens het Seabottom Jazzfestival in Lelystad. Connie is autodidact en volgde masterclasses, summerschool (CodArts 2010) en vele cursussen. Connie is zangcoach en organiseert Zangsessies Culemborg.Connie is een humorvolle gastvrouw die zich het liefste uitleeft in een mooie ballad.

Patrick Holleeder: Pianist die alles met toetsen bespeelt en af en toe vleugels krijgt…
Regelmatig te horen en te zien als solist of begeleider en speelt regelmatig met ondermeer Chasin’ Fingers en al 20 jaar met Shebop (1e plaats VPRO Jazzconcours). Na het conservatorium (cum laude Bachelor en master) heeft Patrick nu een lespraktijk voor piano, keyboard en bandcoaching. Patrick gaat helemaal uit zijn dak van een goeie groove.

Sándor Bódi: Hongaarse contrabassist die ook nog kan strijken… Sándor ‘erfde’ zijn talent van vader en grootvader, beiden contrabassisten. Hij kreeg les van zijn oom die bij het Budapester Operahuis speelde. Na de Muziekacademie in Budapest speelde hij als beroepsmuzikant op vele plekken van de aardbol in kleine formaties en grote orkesten. Sinds 2010 woont Sándor in Nederland en speelde hij bij Pieter Aafjes en bij Straight Hearted. Nu speelt hij bij Reinaldo & Friends. Sándor’s hart klopt sneller bij samba en bossanova.

Victor Alting van Geusau: Slagwerker die naast zijn drumset vooral op zijn oren speelt…
Zeer bekend in de jazzscene. Kreeg les van Eric Ineke volgens de methode van John Engels. Speelde ondermeer met Hans Mantel, Cor Bakker, Karel Boehlee, Bert van den Brink, Tony Overwater, Aart Gisolf, Clous van Mechelen, Cees van Lier en Nedly Elstak. Momenteel speelt Victor met Rienk Rienks, Patrick Holleeder, Hans Verheul en Leen de Heer. “Muziek maken is vooral samenspelen en samen spelen…en hopen dat de hemel eventjes opengaat”. (John Engels)

Sfeerimpressie

Jazz in Buren 2017 was in één woord fantastisch. Zie onderstaande fotoserie. Klik op één van de foto’s en u kunt bladeren op groot formaat:

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden