Speciaal IJbier voor KiKa

September 2018 – Geniet & Geef is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor KiKa. Ieder jaar vraagt Stichting Geniet & Geef een brouwerij om zich hiervoor in te zetten. Dit jaar is dat de Amsterdamse Brouwerij ‘t IJ. Zij gaan de zesde Geniet & Geef editie brouwen.

Geniet & Geef

Sinds 2012 wordt het initiatief ‘Geniet & Geef’ met ontzettend veel inzet en passie in stand gehouden voor Stichting KiKa, Kinderen Kankervrij. Initiator Gaius Voûte, CEO Bier&cO en bestuurslid van Stichting Geniet & Geef: “Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa.’’ De opbrengst wordt gerealiseerd met de verkoop van het bier en komt volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef al meer dan € 400.000,- euro opgebracht met in 2017 een opbrengst van maar liefst €91.831,48.
IJbier voor KiKa

Brouwerij ’t IJ

Het team van de Amsterdamse brouwerij is ontzettend vereerd dit jaar het Geniet & Geef Bier te mogen brouwen. Eerdere edities van dit bier werden door gerenommeerde collega’s zoals Hertog Jan en Jopen Bier gebrouwen maar dit jaar is het stokje dus aan Brouwerij ’t IJ doorgegeven.

Het Geniet & Geef bier van 2018 is een bijzonder blond bier met 6,2% alcohol, gebrouwen met gerst, rogge, haver en spelt. Deze vier granen zorgen voor een fantastisch gelaagd karakter, vol kruidige aroma’s en met een hint vanille. De afdronk is licht tintelend dankzij de zacht bittere hop. Het bier is vol van smaak en zeer goed doordrinkbaar. Traditiegetrouw wordt het bier in de eerste week van september gelanceerd. Vanaf dat moment is het bier verkrijgbaar bij Albert Heijn, Mitra en meer dan 170 horecagelegenheden waaronder natuurlijk ook De Hofhouding.

Op de tap in ’t Hof

Op vrijdag 7 september tijdens de eerste Weekendbite dit seizoen presenteren wij het ‘Geniet & Geef Bier’ van Brouwerij ’t IJ op de tap. Een speciale gast (later meer hierover) zal het eerste fust aanslaan waarna we allen aan de #Weekendbite gaan waarvan de opbrengst ook naar KiKa gaat. Om de avond culinair compleet te maken zal de eerste weekendbite (hoe kan het ook anders) Ann’s homemade schnitzel zijn.

Hou de site in de gaten voor meer informatie en zorg dat je op tijd inschrijft . Want 50 Weekendbite’s is de max!

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden