Muzikale Mo(NU)menten

September 2017 – Voor de vierde keer organiseert Cultuurpact Rivierenland in samenwerking met Servicepunt Amateurskunst Muzikale Mo(NU)menten. Het reizende festival langs monumenten in het Rivierenland in de weekenden van de maand september. Na een jaartje rust in 2016 werd het weer tijd om terug te komen met een fantastisch programma voor september 2017. Met op Zondagmiddag 24 september een live optreden van  Myrthe Hendriks in Grand Café De Hofhouding in Buren.

Myrthe Hendriks

Myrthe is een 20-jarige singer song performer. Ze woont in Tiel, studeert in Tilburg waar ze net begonnen is aan haar 4e jaar Communicatie-International Event, Music & Entertainment Studies en werkt 1 dag per week bij Wall Recordings, het platenlabel van Afrojack.

Zingen is haar grootste passie! Vanaf haar 14e jaar zingt ze solo, als duo en als zangeres van een rockband en zo heeft ze inmiddels een behoorlijk repertoire opgebouwd. Op dit moment ligt haar focus op solo optredens. Een greep uit haar optredens: Woodstock aan de Waal, de Verkadefabriek in Den Bosch, Appelpop en diverse instore optredens. Ontroerend mooi was haar optreden voor Samenloop voor Hoop Neerijnen, waarvoor ze in juni dit jaar de openings- en de slotceremonie mocht verzorgen. Bij De Hofhouding voelt ze zich als een vis in het water. Inmiddels heeft ze hier al 2 x het Nieuwjaarsconcert (samen met Bram Tahamata), Buren bij Kaarslicht, eerdere Muzikale Mo(Nu)menten en een optreden op een besloten feest mogen verzorgen.

Live muziek in monumentaal stadscafé

Voor Muzikale Mo(NU)menten heeft ze iets speciaals in petto. Myrthe heeft zich laten inspireren door de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy. Eva heeft haar eigen roem niet meegemaakt, ze stierf op de jonge leeftijd van 33 jaar in 1996. Bekende songs kregen in haar uitvoering een nieuwe betekenis. Denk aan songs als Fields of Gold, Songbird, Natural Woman, Fever, Time after Time en Wade in the Water.

Myrthe Hendriks brengt speciaal voor Muzikale Mo(NU)menten een eerbetoon aan deze bijzondere zangeres

Just Eva and me

Om nog even na te genieten van een dag met een gouden randje kijk onderstaande film van Myrthe Hendriks met ‘The water is wide’.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden