Nu ook Coca Cola Zero Sugar

Oktober 2016 – Een nieuwe verbeterde smaak en een naam die alle twijfels wegneemt: Coca-Cola zero sugar. De nieuwe smaak van Coca-Cola zero sugar lijkt namelijk veel op de klassieke Coca-Cola die we allemaal gewend zijn, maar dan zonder suiker en zonder calorieën. De ingrediënten zijn namelijk nog steeds hetzelfde; alleen de blend is gewijzigd.
De naam Coca-Cola zero sugar is overigens bewust gekozen. Coca-Cola wil namelijk duidelijk communiceren dat het drankje écht geen suiker bevat. Volgens Coca-Cola twijfelen hier nog steeds veel mensen aan. Ook het design van de verpakking is vernieuwd. Zo maakt Coca-Cola gebruik van een zwarte achtergrond met een rode disk met het logo. Daarboven staat in grote letters ‘zero sugar’ vermeld.

Van Nederlandse bodem

Het merendeel van de Coca-Cola zero sugar die vanaf september 2016 in Nederland verkrijgbaar is, komt van Nederlandse bodem. De zero sugar variant wordt onder andere geproduceerd in de vernieuwde Coca-Cola fabriek in Dongen, waar men gebruik maakt van lokale ingrediënten, zoals water uit eigen bron ‘De Wildert’.

Bewust kiezen voor calorievrij

Coca-Cola is zich ervan bewust dat je nu, meer dan ooit, wilt kunnen kiezen of en hoeveel calorieën je consumeert. Coca Cola gaat met de tijd mee en blijft daarom innoveren en investeren in dranken die steeds minder of geen calorieën bevatten.

Deze introductie van deze nieuwe smaak is niet heel vreemd. Coca-Cola heeft namelijk de ambitie om uiterlijk in 2020 de gemiddelde hoeveelheid calorieën per product met 10 procent te verminderen ten opzichte van 2012. Dit wil Coca-Cola bereiken door meer keuze te bieden met lekkere cola-varianten met minder of nu dus zelfs helemaal geen suiker. Daarom blijven zij innoveren.
De lancering van Coca-Cola zero sugar gaat samen met de grootste marketingcampagne die Coca-Cola zero in de afgelopen 10 jaar in Nederland heeft gevoerd. In september is dit nieuwe drankje verkrijgbaar. En natuurlijk ook in De Hofhouding!

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden