Stripped op het terras

Oktober 2017 – Stripped speelt op zondagmiddag 15 oktober op ons podium terras in ’t Hof. Stripped is het ultieme duo dat bestaat uit Martin Hoevenaars en Jacco van Gastel. Gelijk al bij hun eerste ontmoeting bleek hun gezamenlijke passie voor muziek. Later tijdens een bezoek aan een concert van Neil Young werd afgesproken dat ze samen muziek zouden gaan maken. Eerst veel nummers van Neil Young maar langzaam kwamen er andere nummers bij.

In 2016 werd in Buren een eerste optreden verzorgd. Inclusief akoestische gitaren, mandoline en mondharmonica. Zij kregen leuke reacties en dan vooral op de verrassende nummers uit de jaren 80. De manier waarop de nummers begonnen maakte dat ze niet meteen herkend werden. Iedereen had zo iets van: ik ken dat nummer ergens van maar pas bij het refrein viel het kwartje.

Jaren 80 muziek

Door de vele reacties zijn Martin en Jacco de focus gaan leggen op nummers uit de jaren 80 waar veel elektronica inzit. Ze zagen een uitdaging om deze nummers te ontdoen van alle tierelantijntjes en ze heel basic te spelen op de akoestische gitaar.
Op geheel eigen wijze en met veel energie en plezier brengen zij nummers van onder meer Depeche Mode, Talking heads, Yazoo, Modern Talking en Talk Talk. Maar ook nummers van Survivor, Kiss, David Bowie en Iggy Pop passeren de revue.

Stripped

De tijdelijke werknaam Stripped (the naked eighties) is tot op heden nog niet vervangen. De naam pas precies bij de muziek die het duo maakt. Wie Stripped aan het werk wil zien en wil genieten van de soms bijzondere wijze waarop de nummers worden gespeeld, moet dus zondagmiddag 15 oktober even een stop maken in De Hofhouding.

Foto’s van een mooie dag

Het bleek een dag met een gouden randje. De mannen van Stripped speelden dan ook buiten als nooit te voren. Heerlijke bekende meezing hits uit jaren 80 en eerder. Geniet nog even mee en aanschouw het fotowerk. Klik op een foto voor een grotere versie.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden