En wij hebben Texels Bockbier van het vat

Oktober 2018 – Het zoeken naar een mooie bock voor op de tap is altijd weer een uitdaging! Maar dan opeens valt de ‘winter’ puzzel in elkaar. Want in samenwerking met de Texelse Bierbrouwerij schenken wij ook dit jaar Texels Bockbier. Een kampioenenbock vers van de tap. Wij trots natuurlijk!

Texels Bock

Jaja. Want hebben we al een aantal jaren de enige echte Skuumkoppe op de tap; en dat is al vrij bijzonder in de Betuwe. Gooien we er vanaf nu nog een Texels zandschepje boven op. Want ook dit jaar presenteren wij maar liefst het lekkerste en beste bockbier van Nederland: ‘Texels Bock’. Wij horen u “Ja, ja” denken; maar we hebben de keiharde feiten.

bockbier-glasDe jury-experts van de Dutch Beer Challenge bekroonden Texels Bock in maart 2015 met zilver in de categorie ‘Bock/Dubbelbock’. In november 2015 was het hoogste podium voor Texels Bock: Goud tijdens de Brussel Beer Challenge.

Lekkerste Bockbier van Nederland

En tijdens de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland 2016’ werd Texels Bock beloond met een eervolle tweede plaats.  Al eerder gooide Texels Bock hoge ogen tijdens de verkiezingen voor Lekkerste en beste Bockbier van Nederland. Beste bockbier van Nederland in 2010 en 2011. Lekkerste bockbier van Nederland in 2009, 2011, 2012, 2015 en 2016.

Texels Bock is een ongefilterd herfstbier van hoge gisting met 7% alcohol. Het heeft een dieprode kleur en typische karamelsmaak doordat de brouwers gebruik maken van geroosterd gerstemout. De speciale hopsoorten geven een aangenaam ‘bittertje’ in de afdronk. Het kleine beetje gist onderin het vat maakt het bier extra romig.

Speciaal bier

De bieren van Texels worden gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zuiver duinwater, Texelse gerst, hop en gist van de eigen Texels giststam. Ze zijn daarom erkend als ‘Echt Texels product’. Als het onstuimige herfstseizoen is aangebroken op Texel biedt dit bijzondere speciaalbier een welkom moment van rust. En deze rust kunt u vanaf nu ook proeven in ons Grand Café.

Wij nodigen u dan ook graag uit voor de opening van het bockbier seizoen op vrijdag 12 oktober voor de beste Bock in het #bockcafé van De Hofhouding.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden