TokoBien kwam koken

Februari 2018 – De Surinaamse thuiskok Sabine Vermeulen uit Tiel kwam voor ons koken tijdens de #weekendbite van 23 februari 2018. Nu een keer niet afhalen bij Sabine thuis of aan haar aanschuiftafel maar live vanuit de keuken in De Hofhouding.

Thuiskok met een missie

Sabine Vermeulen is het hart van Tokobien. Een thuiskok met een missie. Sabine : “Ik wil graag een steentje bijdragen aan je gezondheid en ons milieu. Door te koken zonder zooi, dus geen pakjes en zakjes. Dat is voor mij een ‘NO GO’ in de keuken. Ik ben ervan overtuigd dat kruiden en specerijen beter voor je zijn dan al die houdbaarheidsrommel en overbodige e-nummers. De Surinaamse keuken is mijn specialiteit. Een smeltkroes van verschillende nationaliteiten. India / China / Indonesië / Afrika en Holland. Mijn passie en creativiteit kent geen grenzen!
Heerlijk koken met swingende jazz en zoet smeltende neo-soul. Een tikje spicy Soulfood met een koud biertje en het leven is goed”.

Roti met kipmasala en groenten

Speciaal voor de weekendbite ging Sabine ons verrassen met een heerlijke roti met kipmasala en groenten. Wist je dat je roti uitspreekt met dubbel ‘t’ en dat het van oorsprong een Hindi woord is en betekent plat brood. Kip masala wordt vooral bij de roti gegeten. Sabine daagt je uit om haar versie te komen proeven en te beleven.

Hoe eet je roti? Je begint met de roti op je bord. Daar gaat de masalakip, aardappels en groente op. Telkens scheur je een stukje van de roti-pannenkoek af en dat stukje gebruik je als lepel. Laat deze keer het bestek even zitten. Lekker met je handen eten. Dat is de manier om je maaltje te verorberen.

TokoBien

Sabine verkoopt normaliter afhaalgerechten vanuit huis en heeft een aanschuiftafel voor 4 tot 12 personen. Leer Sabine en haar kookkunsten kennen via haar website www.tokobien.nl en facebookpagina www.facebook.com/TokoBien.

Graag nodigen wij je uit voor deze speciale weekendbite. Reserveren kan via één van de Hofdames 0344 572288, via de mail weekendbite@dehofhouding.nl of via ons handige inschrijfformulier [klik hier].

Impressie van uit de Keuken

tokobien in de keuken

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden