Week van het Nederlands Bier

Mei 2016 – Van 19 mei tot en met 29 mei pakt de Week van het Nederlandse Bier groots uit en kunnen bierliefhebbers weer hun hart ophalen. Deze jaarlijks terugkerende week waarin het bier van eigen bodem centraal staat, viert namelijk zijn vijfjarig jubileum.

Proeverijen en bierwandeltochten

Tijdens de Week kan men onder andere genieten van proeverijen, bier- & gastronomieactiviteiten en bierwandeltochten. De week vangt traditiegetrouw aan met het Nederlands Bierproeffestival in de Haagse Grote Kerk (19 tot en met 21 mei) waar bezoekers kunnen genieten van 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door 40 brouwerijen. In het laatste weekend (28 & 29 mei) openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren voor publiek. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Voor meer informatie zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

skuumkoppe-glasVan het eiland

Ook bij De Hofhouding besteden wij aandacht aan de Week van het Nederlands Bier. En wel met dank aan huisleverancier van het eiland Texel. Want waar worden de meeste Nederlandse prijzen gewonnen als het om bierbrouwen gaat? Precies; op Texel.

Graag laten wij u tijdens de Week van het Nederlands Bier kennismaken met het Hoffelijkste tapbier van eigen bodem “Texels Skuumkoppe“.

Met op zondag 29 mei de finale met een spetterend optreden van Jazzformatie InSpire! Voor meer info klik hier.

Texelse Bierbrouwerij

In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met naast vakmanschap alleen duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Texels Skuumkoppe kan ’s zomers én ’s winters gedronken worden en komt het best tot zijn recht in het robuuste Skuumkoppeglas.

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden