Zatte op de tap tijdens de AW

Juli 2016 – Alleen tijdens onze Amsterdamse Week kunt u genieten van ‘het’ bier van Mokum; en wel de tripel Zatte van Brouwerij ’t IJ. De brouwerij, schitterend gelegen in een oude molen aan de rand van het centrum. Waar men louter bier van hoge gisting brouwt, met een voorkeur voor zwaardere bieren. Het is een eigenzinnige brouwerij – ijgenzinnig? – en het beschikt over een onlangs gerenoveerd proeflokaal waar u vrijwel alle bieren van het vat kunt proeven.

Zatte

Zatte is het eerste bier dat in 1985 uit de tanks kwam en dus de klassieker van Brouwerij ‘t IJ. Het is een tripel, waaronder volgens de Belgische traditie zwaardere blonde bieren vallen. De Zatte maakt dit meer dan waar. Zatte is een tripel, een zwaar blond bovengistend bier met een fruitige zachte smaak.
Het izatte in het glass een stevig goudgeel bier met een geur van vers fruit en hier en daar een vleugje graan. De smaak is licht zoet en eindigt in een fijne droge afdronk. Een heerlijk bier om in elk jaargetijde van te genieten. Biologisch Alcoholpercentage: 8% Drinktemperatuur: 8 – 10 graden

Brouwerij

In 1983 werd Brouwerij ’t IJ opgericht door Kaspar Peterson in een kraakpand, aan het IJ. Kaspar had succesvolle nummers geschreven voor de band Drukwerk (‘Je loog tegen mij’, ‘Hé Amsterdam’) en had bier leren brouwen in België. Na twee jaar, in 1985, verhuisde de brouwerij naar het leegstaande, voormalige badhuis ‘Funen’, waar het nog steeds gevestigd is.

Brouwerij’t IJ heeft twee vestigingen. De meest bekende zit naast molen de Gooyer in Amsterdam-Oost, aan de Funenkade 7, waar ook het proeflokaal gevestigd is. Verderop in de straat hebben staat een tweede brouwerij aan het Zeeburgerpad. Al het IJbier wordt in de eigen brouwerijen in Amsterdam gebrouwen. De bieren van Brouwerij ’t IJ zijn allen ongefilterd en ongepasteuriseerd, en op eigen locatie op ambachtelijke wijze gebrouwen. Het internationale allure van Amsterdam proef je in de bieren; deze zijn van wereldklasse!

Amsterdamse tap en fles

De Zatte is alleen tijdens de ‘Amsterdamse Week‘ op de tap (en IJwit van de fles) verkrijgbaar in ’t Amsterdamse Hof. Wij zien u dan ook graag aan de toog!

Met vriendelijke groeten,

 

FeestTeam ‘Amsterdamse week’ De Hofhouding
Wessel en Josephine

ontworpen door Wessel Huising in opdracht van Grand Café De Hofhouding - alle rechten voorbehouden